De aantrekkelijkste woontrends van dit moment

Gezellig en sfeervol wonen. Dat komt nu weer terug. Als je creatief bent met interieur kun je vast wat met deze woonstijlen. Een interieur is de aankleding van de woning. Dagelijks zul je erin leven. Met deze trends kun je heel wat creatieve inspiratie opdoen. Ga je huis vormgeven naar je wensen en zorg voor een mooie balans tussen meubels en decoratie.


Speciale kleuren


De woonstijlen van nu staan in het teken van warmte, geborgenheid, evenwicht en veiligheid. Naast veel oranje, bruin en groen komen ook natuurkleuren als lichtbeige en pastelgroen naar voren. We zien bijvoorbeeld veel donkergroen in combinatie met goud. Of donkerblauw in combinatie met goed en vormen uit de natuur. Denk aan bloemen, zonnen en takken. Groene, beige en pastelroze wanden zijn in. Ook komen meubelen van eikenhout en stalen tafels terug. Deze staan mooi in combinatie met een groen zacht vloerkleed en veel planten.


Riet en materialen uit de natuur


Robuust hout, boomstammen, rieten lampen en bamboe zijn helemaal in trek in het interieur van nu. Wonen met veel natuurlijke objecten brengt harmonie en evenwicht in huis. De vormen zijn speels, natuurlijk en dynamisch. Veel ronde vormen, ovale vormen en slingerende vormen zijn in de mode. Evenals diepgroene banken of juiste beige banken met kussens en plantmotieven. De stoffen die worden gebruikt zijn zacht en aaibaar. Een hoogpolig vloerkleed is een mooie aanvulling hierop. Ronde houten tafels of zelfs tafels van boomstammen met grote nerven komen voorbij. Soms past een inbouwhaard goed bij zo een vredig interieur. Het evenwicht leent zich door wanden in diverse kleuren te verven zoals groen, taupe en gebroken wit. Er is minder sprake van monogame kleuren. De kleuren die worden gebruikt zijn contrasterend, maar passen goed bij elkaar. Denk aan taupe, donkerbruin en oranje. Of aan pastelgroen, wit en taupe.


Populaire stijlen om in te wonen


Bohemien, Scandinavisch en industrieel zijn nog steeds in trek. Binnen deze interieurstijlen zijn diverse vormen mogelijk. Een Scandinavische woonstijl is meestal een licht en ruimtelijk interieur met veel riet en stof. Maar deze stijl kan ook donker zijn. Denk aan een donkere wand met een robuuste donkere houten vloer en lichtere banken in blauwe en koele tinten van zachte stof. Verder kunnen daarbij zwarte tafels worden gebruikt. Industriële interieurs zijn stoer en tijdloos. Zo staan bakstenen muren, betonnen gietvloeren en stevige metalen stellingkasten mooi als je industrieel wilt gaan wonen. Metalen lampen, koeienleer en grote spots maken ook deel uit van een robuuste woonstijl. Bohemien is kleurrijk met veel vormen uit de natuur. Denk aan geweven kleedjes, kleurrijke kussens, iconen, stoelen, manden en lantaarns van bamboe of riet. Ook Perzische tapijten en lampionnen passen prima bij een bohemien woonstijl. Bohemien is een combinatie van lichte natuurlijke tinten, planten, natuurmotieven en felgekleurde blikvangers met een Mexicaanse touch.