Gebruik jij al een VPN op vakantie?


Het tijdperk waarin wij leven is aan de ene kant een geweldig tijdperk. Dankzij de vergevorderde technologie zijn namelijk veel zaken in ons leven aanzienlijk gemakkelijker geworden. Het brengt echter ook zo zijn nadelen met zich mee. De vergevorderde technologie heeft namelijk als nadeel met zich meegebracht dat iedereen overal zijn gegevens en dergelijke invoert. Hartstikke gemakkelijk natuurlijk voor al die apps en dergelijke, maar deze gegevens blijven altijd circuleren. Daarom zijn er ook grote privacyproblemen tegenwoordig. Misschien heb je daar wel eens iets over gelezen in het nieuws. Als jij graag anoniem over het internet wil surfen, is het aan te raden om een VPN te gebruiken. Deze kun je niet alleen thuis gebruiken, maar bijvoorbeeld ook op vakantie. In dit artikel gaan wij dieper in op de voordelen van een VPN op vakantie. Maar eerst bespreken wij wat een VPN precies is en hoe deze werkt.


Wat is het precies?


Je hebt ongetwijfeld wel eens van de term VPN gehoord. De afkorting VPN staat voor Virtual Private Network. Met een VPN kun je anoniem over het internet surfen en dat brengt veel verschillende voordelen met zich mee. In dit tijdperk waarin de privacy van mensen in het geding is, wordt de VPN steeds populairder. Enerzijds heb je gratis aanbieders van een VPN, tegelijkertijd is het ook mogelijk om een abonnement te nemen. Het voordeel van een betaalde VPN is dat je er een uitstekende service bij krijgt en onbeperkt kunt surfen. Dit is bij een gratis VPN vaak niet het geval.


Hoe werkt een VPN?


Welnu, hierboven hebben wij besproken wat een VPN precies is, maar hoe werkt dit dan? Dit heeft alles te maken met je IP-adres. Je IP-adres staat in verbinding met je woonadres en nog veel meer zaken. Als men dus je IP-adres weet, dan kunnen ze ook achter meer zaken komen. Daarom is het juist belangrijk om deze af te schermen en dat is precies wat een VPN doet. Met een VPN wordt er namelijk gebruikgemaakt van externe servers, waardoor je huidige VPN niet meer te traceren is. Dat maakt het dan ook zo aantrekkelijk.


Waarom zou je een VPN gebruiken op vakantie?


Ben je van plan om er even heerlijk tussenuit te gaan? Veel mensen nemen hun elektronische apparaten dan natuurlijk mee. Het is natuurlijk zeer handig om even via Google Maps te bekijken waar je precies bent. Ook met betrekking tot andere zaken, zoals de geldzaken. Toch is het aan te raden om een VPN ook op vakantie te gebruiken. In dit artikel bespreken wij enkele redenen


Je kunt dan veilig gebruikmaken van publieke hotspots


Als je op vakantie gaat, zeker naar een ander land, dan is de kans groot dat je te maken krijgt met een slechte Wifi. Niet in elk land is dit namelijk zo goed geregeld als in Nederland. Als de persoonlijke Wifi in je hotel niet goed werkt, dan kun je vaak wel naar een publieke Hotspot gaan. Daar kun je bijvoorbeeld je bankzaken regelen. Het punt is echter dat deze vaak niet zijn beveiligd. Daardoor loop je een grotere kans om gehackt te worden. Hackers kunnen dan namelijk zeer gemakkelijk met je gegevens aan de haal gaan.


Extra veiligheid


In Nederland heerst een strakke veiligheidswetgeving, maar dit is helaas niet in elk land het geval. Door op vakantie hier gebruik van te maken, weet je dan ook zeker dat je gegevens niet in handen van vervelende mensen terecht gaan komen. Ook overheden kunnen zich immers tegen je keren. Niet alleen maar privéhackers. Je kunt betere een goedkope VPN gebruiken dan een gratis VPN vaak worden je prive gegevens bij een gratis VPN gedeelt!